Sinds de voltooiing van de onderkas in de kerkzaal is het een tijdje stil geweest met de berichtgeving. Dit betekent echter niet dat de diverse werkzaamheden stil liggen.

In Rijssen (orgelmaker) wordt volop gewerkt aan de bovenbouw, bij de firma Stinkens (pijpenmakerij) is men druk bezig met het maken van het frontpijpwerk en op Urk wordt de laatste hand gelegd aan de luiken en de zwelkast, daarna beginnen de vrijwilligers aan het lofwerk.

Wat lofwerk betreft, heeft de orgelcommissie afgelopen week een nieuw voorstel aan adviseur en orgelmaker voorgelegd. Zodra hier een besluit over genomen is, starten we met het maken van het lofwerk. Zoals het er nu naar uitziet zal het lofwerk niet voor de jaarwisseling gereed zijn maar op een later tijdstip in het front aangebracht worden.

Komende vrijdag hopen we met de orgelcommissie, een groep gemeenteleden en adviseur de firma Stinkens in Zeist te bezoeken om te zien op welke wijze het frontpijpwerk en de tongwerken gemaakt en geïntoneerd worden. Daarna reizen we af naar Scherpenzeel om in de nieuwe kerkzaal van de Gereformeerde Gemeente aldaar het nieuwe orgel van Ide Boogaard te bezoeken.

Hieronder nog een paar foto’s van de afgelopen week (maken van luiken).