In overleg met orgelbouwer Boogaard is het vrijwilligerswerk wat meer verschoven naar de werkzaamheden op Urk. Er moet voor het eind van het jaar nog veel gedaan worden om er voor te zorgen dat de complete orgelkas voor de feestdagen (kerst 2013) op het orgelbalkon in de kerkzaal staat.

Het werk op Urk bestaat voornamelijk uit staal- en houtwerk voor de registermechaniek, windkanalen, zwelkast en panelen voor de orgelkassen. Van deze panelen moeten er zo’n 90 stuks gemaakt worden.

Hieronder een aantal foto’s van de windkanalen (yellow pine – amerikaans grenen). De korte stukken worden deze week gereed gemaakt, de lange stukken moeten nog verlijmd worden. Alle stukken gaan straks naar de orgelbouwer en worden daar in de lengte op maat gezaagd. Vervolgens worden alle stukken pas gemaakt (volgens de loop van de windkanalen in het orgel).

Van Eric Gerssen hebben we alle medewerking gekregen om s’ avonds en op zaterdag bij GEKA de registermechaniek in elkaar te lassen. Op zaterdag 13 april is Jacob Kramer hiermee begonnen. Als het laswerk klaar is, worden alle delen gespoten en naar Rijssen vervoerd. Daar wordt al het staalwerk in de orgelkassen ingebouwd.